FAQ - Rob Dijkstra Fotografie

 
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Veel gestelde vragen (en de bijbehorende antwoorden)

Q: Weet ik zeker dat ik een fotograaf krijg met de nodige ervaring?
A: Rob werkt solo. Dat heeft het grote voordeel dat je er zeker van kunt zijn dat het hele proces gedaan wordt door dezelfde fotograaf waarmee je je kennismakingsgesprek hebt gedaan. Met meer dan 30 jaar foto-ervaring kun je zeker zijn van een mooi resultaat.

Q: Hoelang duurt een fotoshoot?
A: Ik raad jullie aan om tenminste 60 minuten te plannen voor het maken van de foto’s. Alle reistijd en ‘in de auto instaptijd’ komt hier nog bij. Meestal zit je dus aan pakweg anderhalf uur voor dit onderdeel.
Het maken van familieportretten duurt meestal 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen.
Vinden jullie detailfoto’s helemaal geweldig? Het is dan van belang dat wij tijdens de voorbereidingen al aanwezig zijn, omdat we dan foto’s kunnen maken van bijvoorbeeld de schoenen, de ringen en de jurk. Reken ongeveer 30 minuten voor het maken van dit soort foto’s, ze kunnen niet meer gemaakt worden zodra je de kleding al aan hebt.

Q: Wij willen iets speciaals dat niet op je website staat. Kun je dat?
A: Met 30 jaar ervaring heb ik al het één en ander meegemaakt. Zo kreeg ik laatst het verzoek om de fotoshoot te doen bij zonsopgang, omdat er dan vaak zo mooi licht is... Zoiets vind ik super. Misschien heb je zo'n superidee maar weet je niet of het uitvoerbaar is? Vraag het me gewoon. Ik zeg niet gauw 'nee' tegen een leuk idee.

Q: Gebruik je fotobewerking?
A:Jullie foto’s worden gecorrigeerd op belichting en op kleur en contrast. Ik let tijdens het fotograferen natuurlijk erg goed op uitsnede en compositie. Ik verfijn de kleurintensiteit, contrast en uitsnede nog achteraf, maar de foto blijft wel dicht bij de het gefotografeerde origineel. Alle foto’s worden in kleur gemaakt en eventueel zet ik enkele foto’s die zich ervoor lenen om naar zwart-wit.
Kies je voor een door mij opgemaakt fotoalbum dan worden de foto's (afhankelijk van de gekozen stijl) veel verder bewerkt en kunnen zeer geavanceerde fotomontages worden gemaakt.

Q: Hoeveel groepsfoto's maak je tijdens onze trouwdag?
A: Dat hangt een beetje van het totaal aantal daggasten af. Min of meer gebruikelijk is:
- een "totaal foto" (alle daggasten)
- twee gezinsfoto's (gezin bruid en gezin bruidegom)
- één of twee vriendengroepen
- één foto voor de gasten die niet bij bovenstaande groepen horen (collega's / ooms en tantes enz).
Eigenlijk komen alle daggasten dus twee keer op een groepsfoto. In de praktijk is dat meer dan voldoende. Robs stijl kenmerkt zich door spontane en ontspannen foto’s van jullie gasten waarbij ze bijvoorbeeld met elkaar praten, lachen over een grapje of jullie kleding bewonderen. Voor die foto's heb ik de tijd nodig. Erg veel groepsfoto's kosten veel tijd, en zijn dus echt niet nodig. We bespreken wat jullie willen en we leggen onze ervaring ernaast: zo komen we er altijd uit.

Q: Kunnen we je ook boeken voor alleen de plechtigheid in het gemeentehuis en de fotoshoot?
A: Ja, je bepaald zelf waar Rob wel of niet bij is.

Q: Kunnen we alleen een Loveshoot boeken (zonder reportage)?
A: Ja, een loveshoot kun je zien als een “try-out” voor je bruiloft, of gewoon een te gek moment om alvast een paar leuke foto’s te hebben voor jezelf. Je kunt deze shoot ook na je trouwdag plannen: dan heb je lekker de tijd om foto's te maken zonder je daggasten alleen te laten. Je kunt dan ook wat meer risico nemen (bijv. hand-aan-hand de branding in rennen), zonder bang te hoeven zijn dat je jurk vlekken krijgt.

Q: Hoe krijgen we de foto's?
A: Rob maakt tijdens de dag altijd een groot aantal foto's. Hij maakt daarom altijd voor jullie een selectie van minimaal 250 foto's (bij een complete reportage). Heb je een langere dag dan zijn het al snel heel wat meer beelden; er is geen maximum. Deze bestanden krijgen jullie allemaal, in groot formaat op usb-stick of dvd. Het zijn zeer hoogwaardige JPEG-bestanden waar je grote afdrukken mee kunt (laten) maken, bij iedere fotowinkel of fotowebsite. Er is uiteraard geen naam of ander watermerk aan de foto's toegevoegd.

Staat jullie vraag er niet bij?

A: Neem dan contact op en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.
+32 (0) 6 404 999 38
+32 (0) 26 31 21 611


Rob Dijkstra Fotografie
de Kerspel 3
6932 AK  WESTERVOORT
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu